ENSTİTÜ MÜDÜRÜNÜN MESAJI

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Sağlık Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yaptırmak amacı ile Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununu kapsamında 1982 yılında Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuş ve 1982–1983 Eğitim Öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır. Enstitümüz, Üniversitemiz Rektörlüğü’ne bağlı olarak Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlarına yüksek lisans ve/veya doktora eğitimi veren bir birimdir. 2020 yılı sonu temel alındığında Enstitümüz bünyesinde 2'si Disiplinler Arası program olmak üzere toplam 43 Ana Bilim Dalında 63 Programda (25 Doktora, 35 Yüksek Lisans ve 3 Tezsiz Yüksek Lisans) eğitim-öğretim yürütülmektedir. Enstitünün kuruluşundan 2020 yılı sonuna kadar bu enstitüden 746 tezli yüksek lisans, 94 tezsiz yüksek lisans ve 247 doktora programlarından olmak üzere toplam 1087 öğrenci mezun olmuştur. Halen Enstitümüze kayıtlı 96 doktora, 320 tezli yüksek lisans ve 72 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 488 öğrenci eğitimine devam etmektedir. Ayrıca Enstitümüzde 1 Doçent Dr. ve 2 Araştırma görevlisi olmak üzere 3 akademik personel bulunmaktadır.

Enstitü olarak hedefimiz; üretken, Ülkemiz ve Dünya bilimine katkı sağlayacak, kaynakları etkin ve etkili kullanan, sağlık ve bakım politikalarına yön veren bilim adamı yetiştirilmesini sağlamaktır.

RAKAMLARLA

Prof.Dr. : 67