ENSTİTÜ MÜDÜRÜNÜN MESAJI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Sağlık Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yaptırmak amacı ile Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununu kapsamında 1982 yılında Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuş ve 1982–1983 Eğitim Öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır. Enstitümüz, Üniversitemiz Rektörlüğü’ne bağlı olarak Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu/Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarına yüksek lisans ve/veya doktora eğitimi veren bir birimdir. 2022 yılı sonu temel alındığında Enstitümüz bünyesinde ikisi disiplinler arası yüksek lisans programı; Tıp Fakültesi 10 yüksek lisans 9 doktora programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi 11 yüksek lisans 6 doktora, 2 tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans programı, Eczacılık Fakültesi 3 yüksek lisans, Veteriner Fakültesi 10 yüksek lisans 1 doktora programı, Spor Bilimleri Fakültesi 1 yüksek lisans 1 doktora programı  olmak üzere toplam 45 Ana Bilim Dalında 64 Programda (23 Doktora, 38 Yüksek Lisans, 3 Tezsiz Yüksek Lisans ve 2 Disiplinlerarası Yüksek lisans) eğitim-öğretim yürütülmektedir. Enstitünün kuruluşundan 2022 yılı sonuna kadar bu enstitüden 864 tezli yüksek lisans, 143 tezsiz yüksek lisans ve 278 doktora programlarından olmak üzere toplam 1285 öğrenci mezun olmuştur. Halen Enstitümüze kayıtlı 89 doktora, 408 tezli yüksek lisans ve 75 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 572 öğrenci eğitimine devam etmektedir. Enstitü olarak hedefimiz; üretken, Ülkemiz ve Dünya bilimine katkı sağlayacak, kaynakları etkin ve etkili kullanan, sağlık ve bakım politikalarına yön veren bilim insanları yetiştirilmesini sağlamaktır.

RAKAMLARLA

Prof.Dr. : 48